Holistische fysiotherapie Naaldwijk, Westland

11
Hoe ziet een traject eruit?

Holistische fysiotherapie

Holistische fysiotherapie, is dat wat voor mij?

Herken je dat?
Je hebt een doel maar wordt beperkt door een fysieke pijnklacht, chronische ziekte of doordat je niet fit genoeg bent. 

Bij Maureen kun je terecht met alle lichamelijke klachten en blessures. Máár je moet wel écht aan je gezondheid willen werken. “Ik kan het probleem niet voor je oplossen. Wel kan ik je alle tools in handen geven waarmee jij vervolgens zelf aan de slag kan.”

Wat je doel ook is, groot of klein en waar de beperking ook ligt: samen gaan we aan de slag jouw doel te behalen. 

 

Wat is dat?

Holistische fysiotherapie

Holistische fysiotherapie is niet zomaar fysiotherapie. We gaan opzoek naar de oorzaak van de oorzaak van je gezondheidsprobleem in plaats van symptomen te bestrijden. 

Naast je pijnlijke gewricht of spier is het ook van belang om te kijken naar de rest van je gezondheid en leefstijl. Als fysiotherapeut kun je je uiterste best doen om een spier of gewricht soepel te krijgen, maar als de cliënt daarna direct naar het cafetaria gaat, alleen maar ongezond eet, slecht slaapt en stress heeft… 

Je kunt je voorstellen dat de behandeling veel minder effectief is als alle randvoorwaarden niet kloppen. Om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan en alles uit een fysiotherapeutische behandeling te halen moeten we dus aan de slag met de persoon in het geheel en niet alleen maar met de pijnklacht. 

Persoonlijke aandacht en meer tijd
Een Holistische fysiotherapeutische intake duurt 60 minuten en een behandeling duurt 60 minuten. Zo is er voldoende tijd om je klacht te analyseren en opzoek te gaan naar de oorzaak van de oorzaak. Na het analyseren wordt het persoonlijke behandelplan opgesteld en besproken. Per sessie evalueren we de voortgang. Er kunnen verschillende behandeltechnieken gebruikt worden om je klacht te verminderen. Zo kunnen we aan de slag met het mobiliseren van een gewricht, masseren, rekken en trainen van spieren, Dry Needling technieken, fascia technieken. Gezien het gaat om een holistische benadering zetten we ook o.a. voeding, beweging, ontspanning en ademhaling, essential oils, cacao en veel meer in om de therapie te ondersteunen. 

Traject
We gaan samen aan de slag met een 12 weken traject. In die 12 weken zien we elkaar om de week live, 6 keer dus. In deze sessies gaan we vooral fysiek aan de slag. Afhankelijk van jouw probleem en vraag wordt er een persoonlijk plan opgesteld met verschillende doelstellingen. Geen voorgekauwde trajecten dus. Tussen de behandelingen kun je aan de slag met de online modules om je gezondheid te optimaliseren en te werken aan je klacht. Daarnaast heb je wekelijks contact met Maureen om vragen te stellen en je voortgang te bespreken. 

Vergoeding
Maureen werkt als ongecontracteerde fysiotherapeut. Dit betekent dat je zelf je behandeling betaald en achteraf terug declareert bij je eigen zorgverzekeraar voor een bepaalde vergoeding. Meestal krijg je 75%-100% van niet gecontracteerde zorgverleners vergoedt. Dit percentage wordt berekend over het bedrag dat de zorgverzekeraar een fysiotherapeut met contract uitbetaald. Niet het bedrag wat de fysiotherapeut aan jou doorberekend.

Waar vinden de behandelingen plaats?
Maureen is werkzaam op een vaste locatie in Naaldwijk. 
Nolensstraat 5
2672BH Naaldwijk

Daarnaast kunnen de trajecten ook op locatie plaatsvinden, zoals bij je bedrijf of aan huis. Hier geldt een meerprijs voor. 

Andere zorg is betere zorg

Hoe ziet een traject eruit?

Koersen op het behalen van jouw persoonlijke doel
Wanneer je een doel of ambitie hebt en wordt tegen gehouden door een fysieke pijnklacht, beperking kunnen we aan de slag. 

Clarity Call
Weet je niet zeker of het traject wat voor je kan betekenen? Boek dan een gratis gesprek met Maureen in om je vragen te stellen en erachter te komen of dit voor je geschikt is. 

Stap 1: Assessment
Tijdens het assessment maken we kennis, analyseren we de pijnklacht of de beperking middels lichamelijk onderzoek, doen we lichaamsmetingen en bij voorkeur ook bloedonderzoek. Naast het lichamelijke nemen we ook het mentale stuk mee in de analyse. Wie is de persoon achter dit doel, hoe sta je in het leven en hoe ziet je leefstijl eruit. Tijdens de intake krijg je al diverse tools mee om met je klacht aan de slag te gaan. Het geeft inzicht in waar we aan gaan werken tijdens het traject en we screenen samen of dit hetgeen is wat je wilt/verwacht/gaat helpen.

Stap 2: Het traject
Wanneer we jouw gezondheid en doelen in kaart hebben gebracht stellen we samen een plan op. Wat is ervoor nodig om jouw doel te behalen. We gaan samen aan de slag met het verminderen van de pijn of beperkingen en met het optimaliseren van jouw leefstijl. De nadruk ligt op een fit en pijnvrij lichaam met de juiste voeding, voldoende beweging, ontspanning en goede slaap. Dit alles heb je nodig om jouw persoonlijke doel te behalen. Waar we precies mee aan de slag gaan hangt helemaal af van jouw persoonlijke doel en probleem. 

Vasthouden en volhouden
Wanneer je stappen hebt gemaakt en we het traject afsluiten is het natuurlijk belangrijk dat je pijnklachten niet weer terugkomen of je in oude leefstijl gewoontes terugvalt. Samen zorgen we voor duurzame gezonde leefstijl gewoontes. Is je lijf je lief, leef dan preventief.

Tarieven
Eerst gaan we aan de slag met het Assessment. Dit duurt 60 minuten en kost €65
Ben je overtuigd van mijn aanpak en wil je aan de slag met je gezondheid? Dan stap je in het traject. 
De kosten van het Holistische traject bedraagt €570
Dit is inclusief:
– 6 holistische (fysiotherapie) sessies 
– Online content om je gezondheid te verbeteren, denk hierbij aan je slaap, voeding en mindset
– Contact via whatsapp om je vragen te beantwoorden en voortgang te bespreken
– Toegang tot online module ‘De kracht van ademhaling’
– 1 ticket voor een Breath & Ice masterclass op een datum die voor jou past

11
Hoe pak je het aan?

Vitaal en vrij van pijn doelen behalen

Andere zorg is betere zorg. VitaMaui combineert kennis uit de fysiotherapie met vitaliteitstrajecten voor het beste resultaat. Vanuit 6 invalshoeken wordt er naar een klacht gekeken. 

11
Regulier (lichamelijk) onderzoek van de klacht of beperking. Aangevuld met lichaamsmetingen en bloedonderzoek.
11
Wat is de emotionele belasting van de klacht op je leven? Wat kun je niet meer doen door de klacht?
11
Beweeg je voldoende? Helpt je huidige beweegpatroon bij herstel van de klacht?
11
Is er sprake van stress, hoe slaap je? Ontspan je genoeg?
11
Hoe ziet je voedingspatroon er uit? Bevordert het voedingspatroon het herstel of belemmert het deze juist?
11
Holistische kijk op je klacht. Welke boodschap wil je lijf jouw vertellen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang tips&tricks hoe je elke dag een beetje beter kan worden