Health Check

Een uitgebreide, holistische check om jouw algehele gezondheid, pijnklachten en risico in kaart te brengen

11
Een uitgebreid onderzoek

Health Check

Wat houdt de Health check in?

De Health Check is een uitgebreide screening op jouw algehele gezondheid en jouw specifieke pijnklachten. 
Deze check geeft je inzicht in de oorzaak van jouw pijnklachten en het risico op verergering/uitbreiding van de klachten. Daarnaast worden enkele leefstijl factoren in kaart gebracht om zo een completer beeld te krijgen van jouw gezondheid, herstel mogelijkheden en risico’s. 

Wat wordt er allemaal gemeten?

  1. Gewicht, vet%, spier%, BMI, botdichtheid en caloriebehoeften: De slimme weegschaal maakt een uitgebreid profiel van jouw lichaam waarin de belangrijkste parameters vastgesteld worden. 

  2. Uitgebreid fysiotherapeutisch lichamelijk onderzoek: In dit onderzoek worden jouw pijnklachten bekeken, maar wordt er ook verder in de keten gekeken. Van top tot teen lopen we alles na. 

  3. Adempatroon: Hoe je ademt zegt onwijs veel over in welke staat jouw lijf is. Ben je gestresst? Ben je in staat om te herstellen van jouw klachten? Krijgt jouw lichaam voldoende zuurstof en energie?

  4. Anamnese: In een gesprek lopen we na waardoor je op dit moment beperkt wordt, waar je last van hebt en brengen we je gezondheid op een holistische wijze in kaart.

11
Waarom een Health Check?
11

Waarom een Health Check?

Voor mensen met lage rug- en bekkenklachten kan het laten uitvoeren van een uitgebreide gezondheidscontrole verschillende voordelen hebben:

  1. Identificatie van onderliggende oorzaken: Lage rug- en bekkenklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder spierzwakte, slechte houding, gewrichtsproblemen, overgewicht, etc. De Health check kan helpen bij het identificeren van mogelijke onderliggende oorzaken van deze klachten, zoals osteoporose, gewrichtsontstekingen, nierproblemen of andere medische aandoeningen die de rug- en bekkenregio kunnen beïnvloeden.

  2. Risicofactoren beoordelen: Door middel van een gezondheidscontrole kunnen risicofactoren voor rug- en bekkenklachten worden beoordeeld, zoals overgewicht, slechte houding, gebrek aan lichaamsbeweging, slechte voedingsgewoonten, enz. Het identificeren van deze risicofactoren kan helpen bij het opstellen van een behandelplan gericht op het verminderen van deze risico’s en het voorkomen van verdere klachten.

  3. Monitoring van gezondheidsparameters: Een gezondheidscontrole kan ook helpen bij het monitoren van verschillende gezondheidsparameters die indirect van invloed kunnen zijn op rug- en bekkenklachten. Het handhaven van een goede algehele gezondheid kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van een sneller herstel bij rug- en bekkenproblemen.

  4. Opstellen van een gepersonaliseerd behandelplan: Op basis van de resultaten van de gezondheidscontrole kan een zorgverlener een gepersonaliseerd behandelplan opstellen dat specifiek is afgestemd op de individuele behoeften van de persoon met rug- en bekkenklachten. Dit kan onder meer advies omvatten over dieet, lichaamsbeweging, fysiotherapie, supplementen en andere interventies om de klachten te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Kosten
De kosten van deze Health Check zijn €17,50. Deze kunnen niet gedeclareerd worden bij je zorgverzekering.