Elleboog en onderarm

Lees hier alle ins- en outs over elleboogpijn en hoe fysiotherapie+ je daarbij kan helpen

11

Individuele aanpak, geen standaardprotocollen

Directe beschikbaarheid om verergering te voorkomen

Langdurige, duurzame resultaten

Fysiotherapie+

De aanpak die je zoekt

Wat is Elleboog- en Onderarmpijn?

Elleboog- en onderarmpijn kunnen variëren van een lichte irritatie tot ernstige ongemakken, waardoor dagelijkse activiteiten bemoeilijkt worden. Het ellebooggewricht en de onderarm spelen een cruciale rol in tal van bewegingen, waardoor ze vatbaar zijn voor verschillende vormen van ongemak.

Mogelijke Oorzaken van Elleboog- en Onderarmpijn

  1. Tenniselleboog (Epicondylitis Lateralis): Irritatie van de pezen aan de buitenzijde van de elleboog.

  2. Golfelleboog (Epicondylitis Medialis): Irritatie van de pezen aan de binnenzijde van de elleboog.

  3. Overbelasting: Herhaalde bewegingen, zoals bij herhaaldelijk tillen of langdurig typen, kunnen leiden tot overbelasting en pijn.

  4. Gebroken Botten of Fracturen: Een breuk in de elleboog of onderarm kan leiden tot langdurige pijn.

Klachten en Symptomen

Mogelijke klachten en symptomen van elleboog- en onderarmpijn zijn:

  • Pijn bij Beweging: Pijn tijdens het buigen of strekken van de elleboog en onderarm.

  • Zwelling: Mogelijke zwelling rondom het ellebooggewricht.

  • Krachtverlies: Verminderde kracht bij het vastgrijpen of tillen van objecten.

  • Stijfheid: Moeite met het soepel bewegen van de elleboog en onderarm.

11

Behandelopties voor Elleboog- en Onderarmpijn bij VitaMaui

Bij VitaMaui wordt een holistische benadering gehanteerd om de onderliggende oorzaken van elleboog- en onderarmpijn te identificeren en op maat gemaakte behandelplannen te ontwikkelen.

Diagnostisch Onderzoek

Een grondig onderzoek naar de medische geschiedenis, levensstijl en specifieke symptomen wordt uitgevoerd om de precieze oorzaak van de pijn vast te stellen.

Individueel Behandelplan

Een gepersonaliseerd behandelplan wordt opgesteld, gericht op het verminderen van pijn, het herstellen van de mobiliteit en het voorkomen van toekomstige blessures. Dit plan is specifiek afgestemd op de unieke behoeften van de individuele patiënt.

Manuele Therapie

Hands-on technieken worden toegepast om de mobiliteit van de elleboog en onderarm te verbeteren en spierspanning effectief te verminderen.

Oefentherapie

Specifieke oefeningen worden voorgesteld om de kracht, flexibiliteit en stabiliteit van de elleboog en onderarm te verbeteren. Deze oefeningen worden afgestemd op de individuele situatie van de patiënt.

Ergonomisch Advies

Advies over een gezonde houding en aanpassingen op de werkplek worden verstrekt om werkgerelateerde pijn te voorkomen. Dit advies is afgestemd op de unieke behoeften van de patiënt.

Sportgerelateerde Revalidatie

Aangepaste revalidatieprogramma’s voor sporters worden aangeboden om de elleboog en onderarm te versterken en de juiste technieken aan te leren, met specifieke aandacht voor sportgerelateerde blessures.

Elleboog- en onderarmpijn hoeven geen constante belemmering te vormen. Bij VitaMaui streven we ernaar je te begeleiden naar een pijnvrij en gezond leven. Zet de eerste stap naar sterke en soepele ellebogen en onderarmen en ontdek de voordelen van holistische fysiotherapie.

11