Over VitaMaui

Wat is VitaMaui?

VitaMaui is een holistische fysiotherapie en ademtherapie praktijk, gespecialiseerd in klachten rondom de lage rug, het bekken en ademhaling. Bij VitaMaui staat een holistische aanpak centraal. Holistisch wil zeggen dat we een klacht benaderen vanuit het geheel. Naast het biomedische aspect van een klacht kijken we ook naar jouw leefstijl. Hoe is je slaap, hoe adem je, ben je gestresst, beweeg je genoeg, eet je gezond, beschikt je lichaam over de juiste bouwstoffen en condities om überhaupt te herstellen?

Deze alomvattende aanpak zorgt ervoor dat je klacht bij de echte oorzaak aanpakt en je sneller en langdurig van je klacht af bent. 

De behandelingen bij VitaMaui bevatten een combinatie van fysiotherapie, ademcoaching en leefstijlcoaching om zo effectief en snel tot het beste resultaat te komen. De behandelingen zijn zo ingericht dat er voldoende tijd en ruimte is voor jouw verhaal, het vergroten van jouw zelfredzaamheid en het vergroten van jouw ‘gereedschapskist’ om zelf met je klacht te kunnen dealen. Wij lossen het probleem niet voor je op, maar geven jou zelf alle tools om dit te kunnen doen. Zo kun je later, als je klacht terugkeert of je last heb van andere klachten, jezelf opnieuw helpen. 

 

 

11
11

Wie is het gezicht achter VitaMaui?

Het gezicht achter VitaMaui is Maureen Otten. Onder vrienden en familie beter bekend als Maui. De naam VitaMaui is ontstaan uit een combinatie van vitamine, vitaliteit en mijn bijnaam Maui. Ik hoop dat ik stiekem een beetje jouw medicijn kan zijn. 

Op 10-jarige leeftijd startte ik met topsport, wakeboarden achter de boot. Al snel raakte ik geblesseerd en liep ik de fysiotherapie praktijk plat. Ik merkte hoe fijn en belangrijk het was om geholpen te worden, omdat ik weer kon doen wat ik het liefst deed: sporten en bewegen. Wat een tof vak. Dat wil ik later ook doen. En zo ontstond op jonge leeftijd het idee om fysiotherapie te studeren. En daar was geen speld tussen te krijgen. 

Op 20-jarige leeftijd studeerde ik als jonkie af en ging aan de slag in de fysiotherapie praktijk. Al snel zag ik een bepaald patroon: mensen keerden steeds terug. Had ik ze dan toch niet goed geholpen? Had ik alleen de symptomen bestrijd en niet de oorzaak aangepakt? 

Ik besloot me verder te verdiepen in gezondheid en volgde de leefstijl coach opleiding tot OERsterk coach. Dit opende mijn ogen voor een holistische blik. Tuurlijk heeft niet alleen de staat van je spieren en gewrichten invloed op je klacht, maar ook voeding, slaap, ontspanning, beweging, stress en ademhaling. 

Vooral de ademhaling greep mijn volledige aandacht. Zoiets simpels, iets wat we de hele dag automatisch doen, maar toch zo belangrijk in het verbeteren van je gezondheid. Ik volgende verschillende cursussen en opleidingen omtrent de adem en verweefde ademcoaching steeds meer in mijn behandelingen. 

Tijdens verschillende ademsessies kwam ik in aanraking met het gebied van het bekken, waar vaak trauma opgeslagen ligt. Heftige gebeurtenissen uit het verleden, trauma rondom zwangerschap en bevalling maar ook gewoon alledaagse opgekropte emoties. Bizar! Ik besloot me verder te ontwikkelen en verdiepen in de lage rug en het bekken en ben zo tot mijn specialisme gekomen.

Ik werk met een grote passie in mijn eigen bedrijf. Mensen helpen op zoveel verschillende lagen brengt me zoveel voldoening. Ik voel aan alles dat ik op het juiste pad ben en doe waar ik goed in ben. 

Ik hoop je in de praktijk te mogen ontvangen of bij een van mijn workshops/groepssessies. 

 

Betekenis VitaMaui logo

De varen in het logo van VitaMaui is afkomstig uit de Maori cultuur. De Maori uit Nieuw-Zeeland gaven een diepere betekenis aan het uitrollende varenblad, de zogenoemde Koru. De Koru geeft de kracht van het varenblad weer, die zich ieder jaar opnieuw uitrolt. Het staat symbool voor positieve verandering, een nieuw leven en groei, puurheid, kracht en vitaliteit. Durf jij je, net als het varenblad, te ont-wikkelen? En ben je klaar voor groei, kracht en vitaliteit?
11

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang tips&tricks hoe je elke dag een beetje beter kan worden