Over VitaMaui

VitaMaui

Hoe is het ontstaan?

VitaMaui is een oersterk initiatief van Maureen Otten. Bij vrienden en familie al jaren beter bekend als Maui.

Maureen Otten, fysiotherapeut, vitaliteitscoach, ademcoach, orthomoleculair therapeut… maar bovenal: zorgzaam, gevoelig, passievol mensen-mens.

Als fysiotherapeut zie ik mensen vaak na een tijd weer terug in de praktijk. Met dezelfde klachten of andere klachten. Hoe kan dat nou? Het voelt alsof ik vaak alleen de symptomen heb bestrijd. Maar dat iemand pijnvrij is na een paar behandelingen en een paar weken oefenen betekent niet dat het probleem opgelost is. 

Klachten zijn een signaal van het lichaam dat er iets mis is. Wanneer de klachten weg gepoetst worden, wordt het echte probleem nog niet opgelost. Je moet opzoek naar de oorzaak van de oorzaak. In de huidige medische wereld gebeurt nu vooral het tegenovergestelde. Voor alles is een wonderpil of zalfje die het symptoom onderdrukt. Het is een lekker makkelijke oplossing, het signaal kan genegeerd worden door een pil te slikken en door te gaan. Door het wegdrukken van het signaal branden veel mensen langzaam op. Ze plegen zelfmoord in slowmotion. 

Dat is wat ik veel ondernemers zie doen. Er gaat structureel meer energie uit dan er binnenkomt, meer ongezond dan gezond gedrag. Ze raken uiteindelijk opgebrand. De prijs die je moet betalen voor de gevolgen van ongezond gedrag is onbetaalbaar. Tegenwoordig worden mensen eerder chronisch ziek, slapen slecht, zijn depressief, te dik en ronduit ongezond. Wat heb je aan geld op de bank als je zelf niet meer de bank afkomt omdat je lijf als het ware failliet is…

Ik wilde weten hoe ik ondernemers kan ondersteunen om te investeren in hun vitaliteit. Met kleine stapjes het gedrag omkeren zodat er onderaan de streep meer gezond dan ongezond staat. 

Vanuit die vraagstukken ben ik de OERsterk coach opleiding gaan volgen en ging er een wereld voor me open. Daarna volgde ik diverse studies en cursussen op het gebied van vitaliteit. Mijn missie is om het collectieve vitaliteitsvermogen te laten stijgen, dat gun ik iedere ondernemer van harte.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op.

Liefs, Maui

11
11
VitaMaui

Wie is Maui?

VitaMaui is opgericht door Maureen Otten. Altijd al ben ik gefascineerd geweest door het menselijk lichaam. Als kleine meid was ik gek op beweging. Altijd speelde ik buiten of was ik aan het sporten. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Toen ik op mijn elfde in de topsport (wakeboarden) scene kwam, besefte ik het belang van een wel functionerend lichaam. Vanuit daar is mijn passie voor het vak fysiotherapie ontstaan. Ik kwam van mijn twaalfde tot vijftiende meerdere keren per week bij de fysiotherapeut om te werken aan mijn knie blessures.

Tijdens mijn studie en in het werkveld ontstond ook de interesse in voeding. Is het niet gek dat ik alleen kijk naar een spier of gewricht en niet kijk of de juiste brandstof aanwezig is om het lichaam te herstellen. Ik dook boeken in en werd verslaafd aan podcasts over voeding, slaap, ademhaling.

Ik dompelde mezelf onder in de Wim Hof methode en volgde webinars en workshops van verschillende guru’s. Hier wilde ik meer over weten!

Eind 2020 besloot ik me in te schrijven voor de OERsterk coach opleiding. Ik wilde alles weten over orthomoleculaire voeding, ontspanning en psycho-neuro-immunologie. De deuren waren voor me open geslagen. Wat is het lichaam een interessant geheel en de persoon die erin zit nog veel interessanter!

Van mijn passie maakte ik mijn werk. Nu begeleid ik ondernemers om hun vitaliteitsvermogen te vergroten. Gezondheid is ons grootste rijkdom. 

Betekenis VitaMaui logo

De varen in het logo van VitaMaui is afkomstig uit de Maori cultuur. De Maori uit Nieuw-Zeeland gaven een diepere betekenis aan het uitrollende varenblad, de zogenoemde Koru. De Koru geeft de kracht van het varenblad weer, die zich ieder jaar opnieuw uitrolt. Het staat symbool voor positieve verandering, een nieuw leven en groei, puurheid, kracht en vitaliteit. Durf jij je, net als het varenblad, te ont-wikkelen? En ben je klaar voor groei, kracht en vitaliteit?
11

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang tips&tricks hoe je elke dag een beetje beter kan worden