Aanbod

VitaMaui

Waarvoor kun je terecht?

Geen bestrijding van symptomen maar aanpakken van de échte oorzaak

Fysiotherapie+

Opzoek naar een goede fysiotherapeut in het Westland? Bij VitaMaui ben je aan het juiste adres. VitaMaui biedt gespecialiseerde (manueel) fysiotherapie bij klachten aan je lijf. 

Van klachten aan je spieren of gewrichten tot aan een revalidatietraject. 

De fysiotherapie is gebaseerd op het aanpakken van de echte onderliggende oorzaak. Geen symptoombestrijding, niet meer behandelingen spenderen dan nodig. Gewoon to the point. 

Door reguliere fysiotherapie te combineren met manuele therapie, bindweefseltechnieken, zenuwstelselwerk en meer kom je tot een uiterst effectieve aanpak om binnen no-time van je klachten af te zijn. Benieuwd? Lees snel verder.

11
11
Win vertrouwen terug in je lichaam en in de toekomst

Fysiotherapie bij chronische klachten

Kamp je met chronische (pijn)klachten en heb je het gevoel dat niemand echt naar je luistert? Ben je daardoor het vertrouwen in je lijf en in de zorg kwijtgeraakt?

Dan herken je dit vast: artsen die je van hot naar her sturen, je weet niet meer wat de mogelijkheden zijn om je beter te gaan voelen, je kampt al jaren met je (pijn)klachten waardoor je steeds minder kunt gaan doen.

Ik geloof dat chronisch niet chronisch hoeft te zijn en geloof dat er mogelijkheden zijn om je beter te gaan voelen, waar je met artsen nog nooit over hebt gesproken. Ik pak het anders aan. Door echt te luisteren en samen te zoeken naar een oplossing. Jouw verlangen op nummer 1 te zetten in plaats van de standaard protocollen.

Blijf niet onnodig lang doorlopen met jouw klachten onder het mom van: het zal er wel bij horen.

Fysiotherapie vrouw specifiek

Veel vrouwen hebben de neiging eerst voor een ander te zorgen, alle ballen hoog te houden en zichzelf daarbij op de laatste plek te zetten. Als daar lichamelijke klachten bij komen, wordt het nog lastiger. Vaak wordt het opzijgeschoven onder het mom van: “het zal er wel bij horen.” Denk hierbij aan lichamelijke klachten na een zwangerschap of rond de menstruatie. Het is belangrijk om serieus met je klachten aan de slag te gaan, om verdere ongemakken en impact te voorkomen.

VitaMaui biedt specialistische behandelingen aan van vrouw-tot-vrouw, met aandacht voor zowel de fysieke als mentaal-emotionele gevolgen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in Cupping, Dry needling, bindweefseltechnieken, Epiphora methode, ademcoaching en aromatherapie.

11
11
Ademhaling als medicijn

Ademwerk

Ademen is dé manier om in contact te komen met je lijf en je gevoel. Wanneer we ‘verkeerd’ ademen is dit een sterke risicofactor voor veel ziektes, aandoeningen en blessures. 

Als je echter de juiste ademhaling inzet kun je adem gebruiken om sneller te herstellen van een blessure, meer energie te krijgen, beter in je vel te komen en nog veel meer. 

Ademwerk kan helpen bij:

 • Blijvende klachten bij o.a. Post covid syndroom, fibromyalgie, whiplash
 • Weinig energie
 • Stress niet kunnen controleren
 • Emotionele blokkades / Traumatische ervaringen opheffen
 • Onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel
 • Angst (zoals faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen)
 • Boosheid / Agressie
 • Verbinden met jezelf en je omgeving 
 • Het niet kunnen uiten
 • Niet optimaal kunnen genieten van het leven

 

Missing link bij langdurige klachten

Epiphora methode

De Epiphora methode is een missende schakel bij onbegrepen klachten waarbij het herstel uitblijft. Denk hierbij aan klachten zoals na Long-Covid of een hersenschudding. 

Epiphora is een zelfgenezingsmethode die door middel van ademhaling en bepaalde houding en bewegingen een tekort aan bloedaanvoer in je hersenen opheft. Ook bevordert de techniek de afvoer van bloed en lymfe uit het brein. Zo worden je hersenen optimaal van zuurstofrijk bloed voorzien en kunnen ze afvalstoffen goed kwijtraken, wat een goede werking van alle delen bevordert.

Vraag je je af of de methode iets voor jou kan betekenen? Doe dan hier de test. Je kunt ook direct een afspraak inplannen voor een 1-op-1 behandeling of jezelf inschrijven voor een groepsworkshop

11

Ervaringen

Wat vinden anderen van VitaMaui
 • Al bij het eerste contact met Maureen, gaf zij mij het gevoel dat haar aanpak voor mij zou kunnen werken.
  Mijn doel was zonder fysieke problemen dagelijks te kunnen wandelen en fietsen. Ik heb altijd aan sport gedaan maar kreeg steeds meer last van vooral pijnlijke pezen en spieren. Ik raakte steeds meer beperkt. In het reguliere circuit liep ik vast.
  Maureen heeft met haar frisse, natuurlijke houding en haar no-nonsense aanpak (als jij je oefeningen niet doet, zoek dan maar een andere behandelaar) mij enorm geholpen en gemotiveerd om mijn doel te bereiken.
  Maureen is geen wonderdokter, maar wel een pareltje onder haar vakgenoten.
  Zij creëert een gevoel dicht bij je staan, steunt en adviseert je op welke manier ik vitaal met mijn leven verder kan gaan.
  Maureen succes met je praktijk. Jij kunt het.

  Henk
 • Tijdens de Masterclass van Maureen ben ik tot een diepere laag van mezelf gekomen. Er heerste rust en veiligheid waardoor ik me over durfde te geven aan de krachten van het ademhalen en de koude therapie. Maureen stelt je gerust en geeft je vertrouwen, waardoor ik me comfortabel voelde. Daarnaast kan ze de theorie helder overbrengen en is het vooral haar enthousiasme wat aanstekelijk werkt. De Masterclass Breath & Ice is zeker een aanrader voor een ieder die zichzelf (nog verder) wil ontdekken en Maureen staat voor je klaar om je in jouw reis te begeleiden. Helemaal TOP!

  Rosalinde
 • Maureen is een gezellige en spontane vrouw die zegt waar het op staat.
  Kijkt verder dan het probleem en pakt de oorzaak aan met een goed resultaat …een aanrader.
  Corrie
 • Ik ben fantastisch geholpen. Ik had enorm veel last van mijn nek waardoor ik niet meer kon werken. Maureen weet precies waar de pijn zit en heeft gouden handjes. Binnen een mum van tijd was ik weer aan het werk!

  Gert
 • Maureen is een leuke, spontane meid die mij heeft begeleid om “lekker in mijn vel” te komen en tevens wat af te vallen. Gedurende een aantal weken hebben we gewerkt aan een schema, wat we (af en toe) met wat passen en meten, hebben uitgevoerd. Het belangrijkste is dat niets moet; door de goede uitleg word je wel enthousiast. Kortom een aanrader om met Maureen aan de slag te gaan.

  Margareta
 • Afgelopen zaterdag heb ik deelgenomen aan een masterclass breath & ice bij Maureen. Ze weet haar kennis heel duidelijk, met mooie voorbeelden goed en zeer enthousiast over te brengen. Het was een bijzondere ervaring maar ze loodst je er stap voor stap helemaal doorheen. Met al haar tips ga ook ik enthousiast verder werken aan mijn gezondheid. Een aanrader!

  Annette
 • Maureen is een geweldige meid! Leuk, jong, enthousiast, kundig, en blijft zich ontwikkelen waardoor zij steeds haar expertise verbeterd!

  Nathalie
 • Maureen Otten is betrokken en luistert naar je klachten . Ze heeft me goed begeleid!

  Barbara
 • Een zeer goede Breath & Ice Masterclass gevolgd. Als afsluiting het ijsbad! Super aanrader!

  Sabrina

Blijf op de hoogte van al mijn events

Ontvang tips&tricks hoe je elke dag een beetje beter kan worden