Epiphora Methode Naaldwijk, Westland

11
Hoe ziet een traject eruit?

Epiphora methode

Epiphora behandeling – de missende schakel bij uitblijvend herstel

De Epiphora methode is een missende schakel bij onbegrepen klachten waarbij het herstel uitblijft. Denk hierbij aan klachten zoals na Long-Covid of een hersenschudding. Vraag je je af of de methode iets voor jou kan betekenen? Doe dan hier de test. Je kunt ook direct een afspraak inplannen voor een 1-op-1 behandeling of jezelf inschrijven voor een groepsworkshop. 

Hoe werkt het?

Epiphora methode

Door een verminderde doorbloeding naar je nek, hoofd en hersenen kunnen diverse klachten ontstaan, zoals hierboven genoemd.

Epiphora is een zelfgenezingsmethode die door middel van ademhaling en bepaalde houding en bewegingen een tekort aan bloedaanvoer in je hersenen opheft. Ook bevordert de techniek de afvoer van bloed en lymfe uit het brein. Zo worden je hersenen optimaal van zuurstofrijk bloed voorzien en kunnen ze afvalstoffen goed kwijtraken, wat een goede werking van alle delen bevordert.

Met de Epiphora methode leer je 3 hoofdoorzaken van een verstoorde doorbloeding in je brein op te lossen. Je verbetert bloedaanvoer vanuit de nekslagaders (openen), je verbetert de bloedafvoer uit je brein (drainage) en vervolgens pas je de Epiphora ademtechniek toe om de laatste stress uit je lijf te laten gaan. Dit pas je twee maal per dag toe, 15 minuten bij het opstaan, en 10 minuten bij het gaan slapen. Overdag pas je de goede beweeghouding toe, en naar behoefte pas je de methode vaker toe. Hiermee wordt de herstelkracht veel sterker en kan jouw herstelproces beginnen.

Maureen van VitaMaui is de eerste en enige gecertificeerde Epiphora therapeut in het Westland.

Andere zorg is betere zorg

Hoe ziet een traject eruit?

Er zijn 2 mogelijkheden om met de Epiphora methode aan de slag te gaan. Namelijk 1-op-1 en in groepsverband. Mijn voorkeur gaat uit naar het volgen van een behandelreeks in groepsverband. Dit omdat herkenning vinden in de (vaak onbegrepen) klachten een grote rol speelt in het herstelproces. Daarnaast kan de groep je gemotiveerd houden. 

Epiphora small group behandelingen:
De Small group workshopreeks bestaat uit 3 sessies van 2 uur. In deze reeks zorg ik ervoor dat je zelfstandig aan de slag kunt met de Epiphora methode oefeningen. Het is namelijk een zelfgenezingsmethode. Je doet zelf de heling. In de komende sessies werken we aan de puntjes op de i en het verder finetunen van de oefeningen en uitbreiding van de technieken. 

We gaan in op een klein stukje theorie over de Epiphora methode. Zo krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is de Epiphora methode precies?
  • Voor wie is het, bij welke klachten helpt het?
  • Waarom kan de EM voor verlichting van mijn klachten zorgen?
  • Hoe vaak, hoe lang en tot wanneer moet ik de oefeningen doen?
  • Hoe kan ik mijn stress systeem reguleren, niet meer altijd AAN staan?
  • Hoe activeer ik mijn zelfgenezend vermogen?

Het voordeel van de Small group workshop reeks is dat je je ervaringen kunt delen met lotgenoten. Veel mensen die voor de EM komen voelen zich onbegrepen en eenzaam. Je bent niet de enige die rondloopt met al jouw klachten. Delen en verbinden kan helpen in jouw proces. Daarnaast kan het extra motivatie geven. 

De kosten van de small group behandeling ligt aanzienlijk lager dan de 1-op-1 behandelingen. Voor de reeks van 3 sessies betaal je €200, ipv €275 voor de 1-op-1 sessies.

Aanmelden voor de small group behandeling doe je hier

1-op-1 behandelingen:
Het kan zijn dat je liever de methode aanleert in een 1-op-1 setting, dat is natuurlijk ook mogelijk. De epiphora methode wordt je aangeleerd in 2-3 sessies, afhankelijk van hoe snel je lichaam reageert.
Tijdens de sessies leren we je de epiphora methode aan en sturen we bij waar nodig. 

Daarnaast blijft het een holistische behandelingen. Zo checken we altijd de gehele leefstijl en stress belasting van het systeem. 

Zowel de groepsbehandelingen als de 1-op-1 behandelingen hanteren het volgende schema:
Sessie 1: Intake + uitleg Epiphora Methode en starten met de beoefening 
Sessie 2: Voortgang bespreken, correcties op de beoefening en aanvullen van de oefeningen.
Sessie 3 (optioneel): Verdieping: hoe werkt mijn stress systeem? Hoe kan ik van altijd AAN naar af en toe UIT? Hoe reguleer ik mijn systeem? + aanvullende oefeningen en correcties bestaande oefeningen

De sessies kunnen zowel face to face op locatie als Online gegeven worden. 

De kosten voor de intake + sessie 1 is €95, sessie 2+3 zijn beiden €90. Dit is inclusief een online omgeving waar je toegang hebt tot video’s om zelfstandig aan de slag te gaan met de Epiphora methode. Na de laatste afspraak kun je hier nog drie maanden gebruik van maken om verder te werken aan jouw herstel. 

De kosten zijn deels te declareren bij je zorgverzekeraar. Check hiervoor de tarieven pagina op mijn website en raadpleeg je eigen verzekeringspolis. 

DISCLAIMER: De oefeningen en standpunten van de Epiphora methode zijn ‘practice based’ en komen o.a. uit de fysiotherapie, manuele therapie, haptonomie en ademtherapie. In de afgelopen jaren is gebleken dat een meerderheid van de beoefenaars positieve effecten en vermindering van de beschreven klachten ervaart. De Epiphora methode is niet bedoeld en mag niet worden opgevat als medisch advies, noch is de methode vervanging voor professionele medische expertise of behandeling. Zijn er twijfels over bepaalde bewegingen of voel je je niet comfortabel, raadpleeg dan altijd een Epiphora coach en een specialist (fysiotherapeut of arts). De beoefenaar is zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren. Beoefen altijd veilig: liggend, in een comfortabele en veilige omgeving. Nooit in het water of als bestuurder van een rijdend voertuig.

11
Hoe pak je het aan?

Vitaal en vrij van pijn doelen behalen

Andere zorg is betere zorg. VitaMaui combineert kennis uit de fysiotherapie met vitaliteitstrajecten voor het beste resultaat. Vanuit 6 invalshoeken wordt er naar een klacht gekeken. 

11
Regulier (lichamelijk) onderzoek van de klacht of beperking. Aangevuld met lichaamsmetingen en bloedonderzoek.
11
Wat is de emotionele belasting van de klacht op je leven? Wat kun je niet meer doen door de klacht?
11
Beweeg je voldoende? Helpt je huidige beweegpatroon bij herstel van de klacht?
11
Is er sprake van stress, hoe slaap je? Ontspan je genoeg?
11
Hoe ziet je voedingspatroon er uit? Bevordert het voedingspatroon het herstel of belemmert het deze juist?
11
Holistische kijk op je klacht. Welke boodschap wil je lijf jouw vertellen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang tips&tricks hoe je elke dag een beetje beter kan worden