Pols en hand

Klachten aan pols en hand kunnen erg vervelend zijn. Lees hier alle ins- en outs hoe fysiotherapie+ je daarbij kan helpen

11

Individuele aanpak, geen standaardprotocollen

Directe beschikbaarheid om verergering te voorkomen

Langdurige, duurzame resultaten

Fysiotherapie+

De aanpak die je zoekt

Wat zijn Pols- en Handklachten?

Pols- en handklachten variëren van milde irritaties tot ernstige beperkingen in beweging. Aangezien de pols en hand betrokken zijn bij talloze handelingen, is het belangrijk om de oorzaken van pijn en ongemak te begrijpen.

Mogelijke Klachten aan Pols en Hand

  1. Carpaal Tunnel Syndroom: Druk op de zenuw in de pols, wat tintelingen en pijn in de hand kan veroorzaken.

  2. Artrose: Slijtage van het kraakbeen in de gewrichten van de pols en hand.

  3. Overbelasting: Herhaalde handelingen, zoals typen of herhaaldelijk tillen, kunnen leiden tot overbelasting en pijn.

  4. Triggerfinger (Hokkende Vinger): Een aandoening waarbij een vinger vast komt te zitten in een gebogen positie.

  5. Reumatoïde Artritis: Een auto-immuunziekte die ontstekingen in de gewrichten van de handen en polsen kan veroorzaken.

  6. Tendinitis: Ontsteking van de pezen in de hand of pols, vaak als gevolg van overbelasting.

Herken je dit?

Mogelijke klachten en symptomen van pols- en handklachten zijn:

  • Pijn bij Beweging: Pijn tijdens het buigen, strekken of vastgrijpen met de hand.

  • Tintelingen of Gevoelloosheid: Mogelijke tekenen van zenuwbeknelling.

  • Zwelling: Opgezwollen gewrichten in de pols of hand.

  • Stijfheid: Moeite met soepele beweging van de pols en hand.

11

Bij VitaMaui wordt gestreefd naar een holistische benadering om de dieperliggende oorzaken van pols- en handklachten aan te pakken, met de nadruk op gepersonaliseerde behandelplannen.

Diagnostisch Onderzoek

Het zorgvuldige diagnostisch onderzoek omvat een grondige analyse van de medische geschiedenis, levensstijl en specifieke symptomen om de precieze oorzaak van de klachten vast te stellen.

Individueel Behandelplan

Het op maat gemaakte behandelplan richt zich op het effectief verminderen van pijn, het herstellen van mobiliteit en het voorkomen van toekomstige klachten. Deze aanpak is uniek en afgestemd op de specifieke behoeften van de cliënt.

Manuele Therapie

Met gebruik van hands-on technieken wordt de mobiliteit van de pols en hand verbeterd, waarbij specifieke benaderingen worden toegepast om spierspanning effectief te verminderen.

Oefentherapie

Met aandacht voor de unieke situatie van de cliënt, worden specifieke oefeningen aangeboden om de kracht, flexibiliteit en stabiliteit van de pols en hand te verbeteren. De oefentherapie is afgestemd op individuele behoeften en doelen.

Ergonomisch Advies

Gericht advies over een gezonde houding en aanpassingen in dagelijkse activiteiten wordt verstrekt om klachten te verminderen en bij te dragen aan een duurzame verbetering van het welzijn.

Pols- en handklachten hoeven niet langer een constante belemmering te vormen. Bij VitaMaui wordt ernaar gestreefd cliënten te begeleiden naar een leven vrij van pijn en in optimale gezondheid. Zet de eerste stap naar krachtige en soepele polsen en handen en ontdek de unieke voordelen van holistische fysiotherapie.

11