Fysiotherapie

11
Aan de slag
Holistische fysiotherapie

Holistische Fysiotherapie

Holistische fysiotherapie is niet zomaar fysiotherapie. We gaan opzoek naar de oorzaak van de oorzaak van je gezondheidsprobleem in plaats van symptomen te bestrijden. 

Naast je pijnlijke gewricht of spier is het ook van belang om te kijken naar de rest van je gezondheid en leefstijl. Als fysiotherapeut kun je je uiterste best doen om een spier of gewricht soepel te krijgen, maar als de cliënt daarna direct naar het cafetaria gaat, alleen maar ongezond eet, slecht slaapt en stress heeft… 

Je kunt je voorstellen dat de behandeling veel minder effectief is als alle randvoorwaarden niet kloppen. Om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan en alles uit een fysiotherapeutische behandeling te halen moeten we dus aan de slag met de persoon in het geheel en niet alleen maar met de pijnklacht. 

Persoonlijke aandacht en meer tijd
Een fysiotherapeutische intake duurt 60 minuten en een behandeling duurt 30 minuten. Zo is er voldoende tijd om je klacht te analyseren en opzoek te gaan naar de oorzaak van de oorzaak. Na het analyseren wordt het persoonlijke behandelplan opgesteld en besproken. Per zitting evalueren we de voortgang. Er kunnen verschillende behandeltechnieken gebruikt worden om je klacht te verminderen. Zo kunnen we aan de slag met het mobiliseren van een gewricht, masseren, rekken en trainen van spieren, Dry Needling technieken, fascia technieken. Gezien het gaat om een holistische benadering zetten we ook voeding, beweging, ontspanning en ademhaling in om de therapie te ondersteunen. 

Vergoeding
Maureen werkt als ongecontracteerde fysiotherapeut. Dit betekent dat je zelf je behandeling betaald en achteraf terug declareert bij je eigen zorgverzekeraar voor een bepaalde vergoeding. Meestal krijg je 75%-100% van niet gecontracteerde zorgverleners vergoedt. Dit percentage wordt berekend over het bedrag dat de zorgverzekeraar een fysiotherapeut met contract uitbetaald. Niet het bedrag wat de fysiotherapeut aan jou doorberekend.

Waar vinden de behandelingen plaats?
Maureen is werkzaam op een vaste locatie in Naaldwijk. 
Daarnaast kunnen de fysiotherapie en vitaliteitscoaching ook op locatie plaatsvinden, zoals bij je bedrijf. 

 

Met wie?

11

Maureen Otten

View Profile

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang tips&tricks hoe je elke dag een beetje beter kan worden