Wat is de Epiphora methode en waarom is het zo krachtig?

De Epiphora methode is in het afgelopen jaar harder gegroeid dan ooit. De methode bestaat al ruim 10 jaar maar heeft nog nooit zoveel aandacht gekregen. Dat komt mede door de krachtige werking van de Epiphora methode bij Long Covid klachten. Daarnaast is het een verlossend antwoord voor onder andere klachten na whiplash, chronische vermoeidheid en pijn, fibromyalgie, migraine met aura’s, spanningsklachten en uitputting.

Voor wie is de Epiphora methode een oplossing?

Zoals hierboven beschreven is de methode een antwoord bij veel chronische aandoeningen. De methode screent op 8 verschijnselen. Herken je je in twee of meer verschijnselen, dan kan de methode waarschijnlijk voor veel verlichting zorgen. De verschijnselen:

  • Drukgevoel op je hoofd
  • Hoofdhuid pijn of haarwortelpijn
  • Verzuurde spieren
  • Koud lijf
  • Wazig zien
  • Gevoelig voor licht en/of geluid
  • Prikkelbare darmen
  • Brainfog
  • Blijvende klachten na Long Covid

Wat is de Epiphora methode?

Epiphora is een zelfgenezingsmethode die door bepaalde ademhalingsoefeningen, houdingen en bewegingen de bloedtoevoer naar de hersenen stimuleert. Daarnaast worden afvalstoffen beter weggehaald en worden de lyfme in het brein gestimuleerd. Op deze manier kunnen je hersenen optimaal van zuurstofrijk bloed worden voorzien en worden afvalstoffen goed weggevoerd. Hierdoor kan je systeem van de overleefstand in de ontspanstand komen. Van stress en schade naar rust en herstel.

De Epiphora methode is gebaseerd op twee belangrijke principes. Ten eerste wordt de kracht van ademhaling ingezet om het lijf efficiënter te voorzien van bloed. Daarnaast zorgt de ademhaling voor het verminderen van de overactieve sympathicus (=stress) en stimuleert het de parasympaticus (=herstel).

Daarnaast gaat de methode uit van een verstoring van de bloedaanvoer en afvoer naar je hersenen. Dit is meestal het geval na een whiplash, bij hypermobiliteit, stijve nekspieren en stress. Door de doorbloeding weer te optimaliseren ben je in staat zelf de blokkades op te heffen met als gevolg dat je lichaam beter in staat is om te functioneren en zichzelf te genezen.

Hoe kan ik de Epiphora methode toepassen?

Epiphora kun je gemakkelijk en veilig zelf thuis doen. Je zult snel resultaat gaan merken wanneer je de methode dagelijks toepast en volhoudt. De methode leer je aan onder begeleiding van een specialist. In een aantal sessies gaan we aan de slag met het aanleren van de methode en specificeren we de oefeningen specifiek op jouw probleem. Maureen is gecertificeerd Epiphora specialist. Meer lezen of een afspraak maken? Klik hier!

Related Posts

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Welkom

Vind hier interessante blogs over vitaliteit, tips&tricks en handige weetjes

Recente blogs

Vandaag in de praktijk – een man met Reuma
januari 4, 2024
Hoe verbeter je je weerstand
december 20, 2022
Kilimanjaroos in de krant
augustus 31, 2022

Post Category