Hoe verbeter je je weerstand

Iedereen om me heen snottert en kwakkelt. De kortste dag van het jaar nadert en het griep seizoen is in volle gang. De positieve testen vliegen ook weer in het rond. Zelf voelde ik me ook een week gammel en niet fit. Gelukkig hield mijn immuunsysteem zich deze keer sterk. In de winter helpen deze essentiële dingen me om mijn weerstand hoog te houden.

De juiste aanvullingen
Los van het feit dat je gezond moet eten, regelmatig bewegen en goed slapen, mag je ook wat hulp inschakelen van supplementen. Tot oktober kunnen we Vitamine D opdoen van de zon. Daarna kan het pas weer in het voorjaar. Vitamine D3 is echter wel heel belangrijk voor je weerstand. Zeker als je al een keer ziek bent geweest, is het goed om het weer aan te vullen. Eigenlijk zouden alle Nederlanders in de winter minimaal 3000IE/75mcg vitamine D3 slikken.

Daarnaast heeft je immuunsysteem ook brandstof nodig om zijn werk goed te kunnen doen. In de winter is het geen overbodige luxe om wat extra goed voor je immuunsysteem te zorgen. Ik doe dat met de nieuwe formule van Vitals: immuunformule pro. Immuunformule Pro is een complete formule met de belangrijkste nutriënten die de werking van het immuunsysteem ondersteunen. Het bevat vitamine A, C, D, selenium en zink die allemaal op hun eigen manier een positieve invloed hebben op de weerstand. Eén capsule bevat de hoeveelheden die nodig zijn voor een dagelijkse ondersteuning. In situaties waarin er een verhoogde behoefte bestaat, is het mogelijk om tijdelijk de dosering te verhogen naar twee per dag.

Daarnaast gebruik ik zelf de DoTerra OnGuard essentiële olie. Dit is veruit mijn favoriete olie vanwege de heerlijke geur. Ik noem hem zelf ook wel: ‘kaneelsnoepje’. Een heerlijke winterse warme geur met wat citrustinten. Deze olie werkt antibacterieel, antiviraal en biedt echt een beschermlaag. Win-win dus.

Ik heb een Weerstand pakket samengesteld. Deze bestel je hier.

Blootstelling aan koude
Naast de juiste supplementen zorg ik in de winter voor regelmatige blootstelling aan koude. Het liefst doe ik dat in de vorm van een ijsbad. Regelmatige blootstelling aan koude zorgt voor een vermindering van ontstekingseiwitten. Ontstekingseiwitten zijn niet slecht, ze helpen je juist bij je afweer. Maar bij grote hoeveelheden kan het je immuunsysteem ontregelen. De mensen die heel erg ziek werden van ‘het virus’ hadden een cytokinen storm. Een overschot van de ontstekingseiwitten, waardoor het schadelijk is. Niet gek om die af en toe de kop in te drukken dus.
Daarnaast zorgt koude therapie voor een toename van de witte bloedcellen. Het leger van jouw immuunsysteem. De witte bloedcellen bestrijden virussen, bacteriën en zijn onderdeel van jouw afweer. Hoe meer je er hebt, hoe sterker je weerstand is.
Tot slot geeft het nemen van een ijsbad / een duik in het koude buitenwater me een enorme boost en opkikker. Ik voel me daarna vaak stukken beter en krachtiger. Ook niet verkeerd dus!

Mocht je meer willen leren over de kracht van koude en ademhaling en de invloed van die twee op je weerstand? Kom dan naar een Breath & Ice Masterclass. Check de agenda voor de eerst volgende editie.


Succes deze winter. Mocht je meer tips willen over het aansterken van je immuunsysteem, schroom niet om contact op te nemen met mij.

Liefs,
Maui

Related Posts

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.