IJsbad bij slechte doorbloeding door MS

“Het ijskoude water doet echt pijn, zeker aan mijn handen. Eigenlijk schreeuwt je lichaam dat je eruit moet gaan. Door jouw begeleiding kon ik rustig blijven en de knop om zetten om in het water te blijven.” ❄️❄️

Een paar dagen geleden introduceerde ik ijs voetenbadjes en handenbadjes bij een cliënt van VitaMaui. Wegens Multiple Sclerosis, MS, zijn o.a. de doorbloeding en het gevoel sterk verminderd, voornamelijk in haar voeten en opkomend in haar handen. Haar voeten hebben minder gevoel en zijn regelmatig helemaal paars. Neurologen en artsen handen de handdoek al in de ring gegooid. Verklaren konden zij het niet, dat hoort nu eenmaal bij de MS. 

Ik trok de stoute schoenen aan en maakte een plan, los van de reguliere paden. Laten we je voeten gaan cuppen, de fascia los masseren en in ijsbaden gaan om je doorbloeding een boost te geven. 

Na 1 ijsbad sessie voelde ze zich fris en verkwikt. “Normaal gesproken heb ik bijna geen gevoel in mijn tenen. Na het ijsbad voelde ik een soort warm vuurtje opkomen in mijn tenen. Dat was echt heel gek.” Daarnaast lijkt de doorbloeding ook even een reset gekregen te hebben, er is minimale verbetering zichtbaar doordat er kleine witte vlekjes door de paarse kleur tevoorschijn komen na een koude douche. 

Al met al een dikke win. In kleine stapjes naar grote veranderingen. Ik ben benieuwd wat het ijsbad verder gaat brengen voor deze cliënt. We zetten in op het verbeteren van de doorbloeding en het boosten van het immuunsysteem. 

Ben jij benieuwd naar de kracht van ijsbaden? Schrijf je dan in voor de Breath & Ice masterclass op 20 feb. Check voor meer informatie de Events pagina.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.